Divendres 24 Setembre 2021

T: 93 193 75 26

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Reconeixement de deute

Si renegocia l'ajornament d'un deute, documenti'l bé.

Si pacta amb un deutor un nou calendari de pagaments, signin un reconeixement de deute en el qual aquest reconegui les sumes degudes. Així tindrà poques opcions d'oposar-se al pagament si al final vostè ha de reclamar-l'hi judicialment.

Ferm el reconeixement en escriptura pública, per a aconseguir un “títol executiu”. Així, si el seu deutor no paga podrà reclamar per un procediment judicial més ràpid, en el qual es podrà recordar l'embargament immediat dels seus béns.

A més, és aconsellable incloure les següents qüestions:

  • Si estableixen diferents dates de pagament, pactin que l'incompliment d'algun dels terminis suposarà el venciment anticipat de tot el deute. Moltes empreses no preveuen aquesta possibilitat i, quan el primer pagaré els arriba impagat, han d'esperar al venciment dels següents per a anar reclamant el deute.
  • Intenti també aconseguir garanties de cobrament del deute reconegut (per exemple, que avali el pagament un fiador solvent). Si rep algun impagat, consulti'ns. L'assessorarem sobre la millor manera d'actuar per a recuperar el deute.

Encara que documenti els diferents pagaments a través de pagarés, deixin constància que l'impagament de qualsevol d'ells suposarà el venciment anticipat del deute i la possibilitat de reclamar totes les quanties pendents.

Si rep algun impagat, consulti'ns. L'assessorarem sobre la millor manera d'actuar per a recuperar el deute.

Contractes d'obra i "contratas"

Una "contrata" no es pot cobrir amb contractes d'obra.

Si una empresa que es dedica a prestar serveis és contractada per a fer un treball dels quals presta habitualment i necessita contractar un treballador per a cobrir aquesta "contrata", ja no es considera vàlid signar un contracte d'obra o servei.

El Tribunal Suprem ha qüestionat per primera vegada la licitud de formalitzar un contracte d'obra vinculat a la durada d'una "contrata" quan aquesta no tingui autonomia i substantivitat pròpia dins de l'empresa.

Així doncs, amb aquest nou criteri es consideren formalitzats en frau de llei –i, per tant, són indefinits– els contractes d'obra o servei que celebrin societats que únicament presten serveis per a terceres empreses mitjançant la celebració de contractes mercantils (per exemple, subcontractes en el sector de la construcció, o empreses que presten serveis de seguretat i neteja). A l'ésser la seva activitat habitual, aquest tipus de contractes no serà
vàlid.

Perquè el contracte d'obra o servei sigui lícit, l'obra o servei ha de tenir substantivitat pròpia dins de l'activitat de l'empresa.


Els nostres professionals verificaran quan pot formalitzar un contracte d'obra i quan no.

Bretxes de seguretat

L'AEPD facilita eines útils per a les empreses.

Si la seva empresa perd algun dispositiu informàtic que conté dades personals, es produeix el que es denomina una “bretxa de seguretat”, i ha de reaccionar de manera immediata:

  • Ha de notificar aquesta incidència a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) en el termini màxim de 72 hores, a través d'un formulari que existeix en la web d'aquest organisme. La llei només li exonera de realitzar aquesta notificació si no existeix risc per al titular de les dades (per exemple, perquè ja eren públics).
  • Si la incidència comporta un alt risc per als interessats (perquè, per exemple, la revelació de les dades pot causar-los perjudicis econòmics), també ha de notificar-la als afectats.
    A aquest efecte, l'AEPD ha publicat en la seva pàgina web (https:// www.aepd.es) una eina gratuïta (“Comunica-Bretxa *RGPD”) que, després que hagi contestat a diverses qüestions, li indica si ha de realitzar o no aquesta notificació.

Protecció de dades. Complir amb la normativa de protecció de dades dóna seguretat als qui tenen relació amb la seva empresa.

El nostre despatx l'ajudarà en tots els dubtes que se li plantegin en matèria de protecció de dades.

Xec restaurant i teletreball

Els xecs restaurant també estan exempts en aquests casos.

El lliurament de xecs restaurant està exempta en l'IRPF dels empleats, fins al límit d'11 euros diaris. A aquest efecte:

  • L'empresa ocupadora ha de portar un control sobre els xecs lliurats a cada treballador, que han d'estar numerats, s'han d'expedir de manera nominativa i han d'indicar el seu import nominal.
  • Els xecs han d'utilitzar-se en establiments d'hostaleria en dies hàbils en els quals, a més, el treballador no hagi reportat dietes per manutenció.
  • Els xecs no poden ser transmissibles ni reemborsables, i la quantia no consumida en un dia no pot acumular-se a un altre.

Doncs bé, recentment la normativa ha aclarit que els empleats que realitzen teletreball també poden continuar gaudint de l'exempció (amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2020).

L'exempció també s'aplica quan es recull el menjar en l'establiment d'hostaleria, o fins i tot si es lliura en el lloc triat per a teletreballar (que pot ser el propi domicili de l'empleat).

El nostre departament fiscal l'informarà sobre les formes de retribució que gaudeixen d'avantatges fiscals per als empleats.

Ajudes per exportar

S'han convocat les subvencions del programa “ICEX Next”.

Aquestes subvencions estan destinades a empreses que desitgin iniciar, consolidar o reorientar la seva estratègia internacional. El programa cofinança les despeses d'assessorament per a desenvolupar l'estratègia exterior i les despeses de prospecció de mercats, promoció i desenvolupament de xarxa comercial en l'exterior (material promocional, publicitat, despeses de participació en fires...), fins a un màxim de 20.000 euros.

Poden sol·licitar l'ajuda les pimes que tinguin un producte o servei propi i comptin amb una marca pròpia (també es requereix comptar amb una persona responsable del projecte internacional i una web pròpia). A més, han de tenir una facturació superior a 100.000 euros (aquest requisit no s'exigeix a les startups de base tecnològica i recent creació).

Aquest 2021 s'obriran quatre períodes per a presentar les sol·licituds. Pot accedir a més informació en la pàgina web https://www. icex.es, apartat “ICEX Next”.

El nostre despatx li orientarà a l'hora de sol·licitar ajudes i subvencions.

Contacta amb nosaltres

Si tens dubtes sobre en què podem ajudar-te, consulta'ns sense compromís.

Contacta ara

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i obtenir estadístiques de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Més infromació Ok