Dissabte 13 Abril 2024

T: 93 193 75 26

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. linkedin

L'entrada de nous socis a una SA o SL s'ha de valorar correctament.

Si l'arribada de nous socis a una societat es fa amb posterioritat a la seva constitució, aquests es beneficien que l'empresa ja està en funcionament i que, probablement, compta amb un valor més alt del reflectit en la seva comptabilitat. Per tant, per impedir que la resta dels socis es vegin afectats per aquest esdeveniment, se sol demanar un sobrepreu en el cost de les participacions/accions adquirides, conegut com a prima:

  • S'ha de fer una valoració de la companyia, tenint en compte el capital actual, les reserves acumulades i les perspectives de negoci.
  • Seguidament, els socis han de precisar quina proporció de capital obtindrà el nou soci. Per exemple, si ara hi ha dos socis que tenen el 50% cadascun i decideixen que el nou soci en tindrà el 20%, els primers passaran a tenir el 40% cadascun.
  • Des de llavors, cal garantir que el valor real del 40% que passaran a ostentar els socis inicials sigui igual al valor que ara en té el 50%. A aquest efecte, el nou soci ha de proporcionar, per cada participació/acció, el valor nominal d'aquesta més una prima addicional que permeti preservar el valor de les participacions/accions actuals.

Volem ajudar-lo

Contacti amb nosaltres perquè estudiem el seu cas i puguem fer-li una proposta personalitzada.

Estem aquí per a vostè.

Contacti ara

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i obtenir estadístiques de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Més infromació Ok